Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/predatorcupleeuwarden.nl/webspace/httpdocs/predatorcupleeuwarden.nl-wordpress/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

Spelregels

We weten dat de visserij in September erg wisselend maar ook zeker verassend kan zijn. Daarom is er gekozen voor een parcours met een tal van wateren die elk hun eigen manier van vissen vragen! Er mag met alle wettelijke toegestane methoden worden gevist. Om de wedstrijdresultaten te kunnen meten hebben we gekozen voor een simpel maar uniek wedstrijdconcept.

De vangsten worden beoordeeld aan de hand van foto’s, neem je (foto/smartphone)camera dus mee!!! Het is een “Catch and Release” fotowedstrijd en vangstlijst. Dat wil zeggen Vis gevangen, foto met deelnemers kaart met eigen unieke nummer op de vis, op de door ons uitgereikte meetlat plaatsen, vervolgd door een goed af te lezen foto waarna je de vis in centimeters en millimeters dient te noteren op de vangstlijst voorzien van tijdstip.

Vergeet vooral je vispas niet mee te nemen, zonder vispas geen deelname!!!

Je mag het hele water dat op de routekaart staat aangegeven bevissen met alle toegestane methoden. De routekaart, vangstlijsten, wedstrijdvergunningen, wedstrijdlogo met nummer en calamiteitennummers worden ‘s morgens voor aanvang van de wedstrijd uitgedeeld tijdens de bootcontrole uitgereikt.

De resultaten worden gemeten aan de hand van foto’s die aan de volgende eisen voldoen.
– De kop van de vis is links in beeld, de staart rechts
– Naast of op de vis is duidelijk het meetlint in beeld en af te lezen
– Het door de wedstrijdleiding uitgereikte logo is duidelijk in beeld, bij voorkeur op de vis!

Reglement

De wedstrijdleiding aanvaard behoudens aansprakelijkheid ingevolge de wet, geen aansprakelijkheid voor ongevallen of letsel, van welke aard dan ook aan één of meerdere deelnemers overkomen, of voor schade aan eigendommen van (niet) leden door diefstal, verlies, beschadiging of op enigerlei andere wijze.

 • De wedstrijd gaat om 8:00-8.30 uur van start. Zorg dat je uiterlijk om 7.30 uur aan de steigers van restaurant de grote wielen aanwezig bent
 • Levend aas is niet toegestaan. Ook is het verboden om levende aasvis aan boord van de boot te hebben. Voor aanvang van de wedstrijd zal hier een controle op plaatsvinden.
 • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige vispas. De wedstrijdleiding deelt bij aanvang aan de deelnemers de benodigde wedstrijdvergunningen uit. Deze moeten de deelnemers bij controle van de bevoegde instanties kunnen aantonen.
 • Per deelnemer mag er met twee hengels worden gevist.
 • Gevangen vis moet na het meten en fotograferen direct op verantwoorde wijze worden teruggezet, er gelden minimum maten.
  – Snoek 45 cm
  – Snoekbaars 42 cm
  – Baars 22 cm
  – Voor de overige roofvissoorten is er geen minimum maat
 • Mocht het voorkomen dat een vis tijdens de vangst / drill dood is gegaan, dient deze zo snel mogelijk aan de wedstrijdleiding te worden afgegeven voor vernietiging.
 • Het is in geen enkel geval toegestaan om afgevoerde vis aan derden te verkopen of te overhandigen.
 • Verder zijn alle overige wettelijke bepalingen  van toepassing zoals aangegeven in het boekje met reglementen en viswateren van Sportvisserij Nederland/fryslan.
 • De wedstrijdleiding kan op basis van het overtreden van  bovenstaande regels wedstrijddeelname weigeren.

– Snoek
– Snoekbaars
– Baars

– Steur
– Meerval
– Roofblei

De wedstrijdvergunningen worden uitgereikt door de volgende Hengelsport Vereniging. In het bijzonder willen wij HSV leeuwarden en de fryske sportvis federatie bedanken voor hun extra inspanningen die het mogelijk maken de wedstrijd uit te bouwen tot wat het is.`

De prijsuitreiking zal na de wedstrijd om 17.00-19:00 aanvangen in de accommodatie van Restaurant De Grote Wielen te Butlan 1 8926 XH Leeuwarden. Er is ruimschoots parkeergelegenheid voor de auto en trailer voor het Restaurant.

De wedstrijdleiding behoudt het recht om bij  extreme weersomstandigheden de wedstrijddatum te verzetten. Indien u dan niet kan, krijgt u na  afmelding per telefoon of email, het inschrijfgeld terug. Afmeldingen dienen minimaal 48 uur van tevoren te worden doorgegeven.